Bayraklı Şehir Hastanesi İçin ‘Hayati Risk’ Uyarısı !

Açılmadan tartışmalara neden olan İZMİR Bayraklı Şehir Hastanesi hakkında tartışmalar bitmiyor. Birlik Sağlık Sen yeni bir iddia ortaya attı.

Bayraklı Şehir Hastanesi Hakkında İşte O İddia !

Sendika İzmir Şube Başkanı Berna Boran, trafiğin yoğun olduğu saatlerde ambulansla hastaneye gidecek olan acil hastaların zaman kaybından dolayı hayati riske sebep olacağını söyledi. Boran, konu hakkında şu açıklamayı yaptı, “İzmir Şehir Hastanesinin açılışıyla ilgili son verilen tarih, 29 Eylül Cuma günü saat 15.00’te TEKNO-FEST kapsamında Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışının gerçekleştirileceği bilgisiydi, İzmir Şehir Hastanesi açılışının Cumhurbaşkanımızın programından çıkarıldığı yönündeki kamuoyuna yansıyan bilgiler hastane açılışının ileri bir tarihe ertelendiği yönündedir. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere ertelemede payı olan herkese teşekkür ederiz. Bir yanlıştan son anda dönülmüştür. Temennimiz, bundan sonraki aşamada şehir hastanesinin tüm sorunları çözülmeden açılmamasıdır”

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi bir çok sorunla birlikte açılıyor

İzmir Sağlık Müdürlüğü Bürokratlarını Uyarmaya Çalıştık !

Boran, şunları söyledi, “Birlik Sağlık Sen olarak bugüne dek yaptığımız açıklamalarda, Hastane açılacaksa tam manasıyla, tüm birimleriyle açılması gerektiğini, Hastanenin bulunduğu bölgede sabah ve akşam trafiği  oldukça yoğun ve sürekli trafik sorununun yaşandığını, Hastanenin, Hangi yol? Hangi personel? Hangi ulaşım aracıyla? açılacağını, henüz tamamlanmamış olan hastanenin alelacele açılmasının doğru olmadığını, hastanenin yerinin uygun olmadığını, deprem fay hatları arasında kaldığı gibi pek çok konuda kamuoyunu bilgilendirmeye, bürokratlarımızı yanlış yapmaktan uzaklaştırmaya çalıştık. Yapımı aşamasında, bazı basın yayın organlarında ve bazı sosyal medya platformlarında hastaneyle ilgili deprem güçlendirmesi, işçilerin eylemleri, ulaşım sorunu gibi, olumsuz haberlerin gündemden düşmemesi endişe ve tartışmayı da beraberinde getirmişti. Ve gündeme yansıyan pek çok sorun için, Sağlık Bakanlığı tarafından bugüne dek resmi bir açıklamanın yapılmamış olması da, kafa karışıklığına sebep olmuştur. Henüz bina içinde halen bazı çalışmaların yapıldığı, ulaşım, yol ve personel sorununun çözümlenmemiş olduğu, görülen şehir hastanesinin yarım yamalak açılmasının pek çok sorunu da beraberinde getireceğini defaten dile getirmeye çalıştık.
Mevcut durumda, hastaneye ulaşım için tek yol olan, hastanenin önünden geçen çevre yolunun, hastane açılmadan bile, sabah akşam tıkanmasını göz önüne almadan hastaneyi açmak, o yolu kullanan vatandaşlara, hastaneye gitmek isteyen hastalara ve personellere eziyetten başka bir şey getirmeyeceğini, ulaşım sorunundan dolayı, trafiğin yoğun olduğu saatlerde ambulansla hastaneye gidecek olan acil hastaların zaman kaybından dolayı hayati riske sebep olacağını ve hastanenin yol probleminin tek çözüm yolunun raylı ulaşım sistemi olduğunu ifade etmeye çalıştık.

BAYRAKLI ŞEHİR HASTANESİ AÇILIŞI ERTELENDİ Mİ ? 

Raylı Sistem Yapılmadan Açılacak Bayraklı Şehir. Hastanesi Sorunlara Yol Açar

“Raylı sistem yapılmadan açılacak olan İzmir Şehir Hastanesine ulaşmak hem personeller, hem hastalar için oldukça zor olacaktır dedik” diyen Boran, “Bildiğimiz şekliyle, Yap işlet devret sistemiyle yapılan şehir hastanesinin açılışıyla birlikte garanti kapsamında taahhüt edilen ödemelerin yapılmaya başlanacağını ve durumun kamu zararına sebep olacağını, mevcut durumda, şehir hastanesinin, ha bugün, ha yarın açılacak karmaşasından dolayı da taşınacak hastanelerden hizmet alan vatandaşların mağdur olacağını, taşınacağı ifade edilen hastanelerde görevli personellerin de huzursuzluk içerisinde olduklarını ifade ettik. Diyoruz ki, 2020 İzmir depreminden sonra, ilimizde 12 devlet hastanemizin depreme dayanıksız olduğu ortadayken, devlet hastanelerini yenilemeyip, tüm enerjinin şehir hastanesine yönlendirilmesi doğru değildir. Şehir hastaneleri konusunda her zaman dedik ki, Şehir Hastaneleri kamunun sırtında yüktür. Şehir hastaneleri ülkemiz şartlarına uygun değildir. Eğer devlet olarak hedefimiz milletimizin nitelikli sağlık hizmetine ulaşmasıysa, mevcut devlet hastanelerinin yenilenmesi ve ihtiyaç olan bölgelere yeni devlet hastanelerinin yapılmasıdır. Israrla söylüyoruz ki; vatandaşlarımıza en iyi sağlık hizmeti sunumu evine en yakın olan sağlık kuruluşundan aldığı sağlık hizmetidir. Şehirlerin dışında, vatandaşların içinde kaybolduğu, yönetilmesi zor şehir hastaneleri değildir” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir