CHP’li Özel’den ‘Allah memleketi Altılı Masa’dan korumuş’ diyen İYİ Partili Beker’e: Sanki askerlik arkadaşlarıyla kahvede konuşuyor

İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, seçimi kaybetme nedenleri olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP ile iş birliğini olduğunu söyledi. Beker, “Seçim boyunca hiçbir şey anlatamadık ve her girdiğimiz yerde ‘HDP-PKK’ denildi. HDP, Kemal Bey’e oy istiyor, bir yandan biz istiyoruz. Seçim, Kemal Bey’in Meclis’te HDP’lilerle görüşmesiyle kaybedildi.” ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamında eleştirilerini sürdüren Beker,

“Altılı Masa seçimi kazanmış olsaydı biz daha bakanları oluşturamazdık. Allah memleketi korumuş.”

diye konuştu. Seçim ittifakına ilişkin de konuşan Beker, Ankara’yı kendilerine vermeleri durumunda CHP ile yeniden iş birliği yapabileceklerini de belirtti.

‘Bir şey söylersem kalbini kırarım’

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Halk TV’de canlı yayınında Beker’in sözlerine yanıt verdi. Özel,

“Adnan Bey’in ifadelerini vatandaşlarımız değerlendirir. O konuda çok söyleyecek bir şeyim yok. Bir şey söylersem kalbini kırarım”

dese de konuşmasının devamında sert eleştirilerde bulundu.

‘Sanki askerlik arkadaşlarıyla kahve köşesinde konuşuyor’

Seçimden sonra hem CHP’nin hem de Millet İttifakı’nın sağlıklı bir özeleştiri yapması gerektiğini ve vatandaşın karşısına çıkarak “Buraları doğru yaptık, buralarda eksik yaptık” demesi gerektiğini belirten Özel,

“Bu sağlıklı özeleştiri süreci olmazsa dün akşamki gibi Adnan Beker’in sanki bir kahvenin köşesinde askerlik arkadaşlarıyla öyle kayda alınmayan bir değerlendirme yapıyormuşçasına özensiz değerlendirmelere kalırsınız. Ona öyle sözler söylenir ki işte bu ittifaklık yapmış olanlara yakışmaz. Ben burada bırakırım”

dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x